Bekijk het op DAZN

Hoogtepunten Sporting Charleroi - KAA Gent

Na de winst van RSC Anderlecht op het veld van concurrent Cercle Brugge, werd de druk bij KAA Gent groter. De kleine kloof met Anderlecht bedroeg vier punten met volgende week KAA Gent - RSC Anderlecht op het programma. Gent liet op het veld van Charleroi al snel blijken dat het met niets minder dan de overwinning tevreden was. Tarik Tissoudali is stilaan naar zijn beste niveau aan het groeien en bracht de Gentenaren na 18 minuten al op voorsprong. Julien De Sart nam in de tweede helft nog zijn verantwoordelijkheid vanop de stip en Gift Orban schoot met de 0-3 al zijn frustraties van zich af. Keeper Davy Roef zag een afstandsschot van Ilaimaharitra wel nog binnenvliegen, maar te laat. Gent blijft derde en is klaar voor het duel om de tweede plaats tegen Anderlecht.